Deze Week:

Innsbruck: interessante tegenstellingen

Innsbruck, de hoofdstad van Tirol, is omringd door bergen. Wie ooit (met Transavia) op Innsbruck is gevlogen herinnert zich ongetwijfeld de ‘duikvlucht’ die bij aankomst moet worden genomen om op de luchthaven te kunnen landen. Innsbruck is ook een grote en tegelijk universitaire stad en heeft in het verleden ook altijd al een belangrijke rol gespeeld in de Tiroolse en Oostenrijkse geschiedenis. En dat zie je terug in de infrastructuur van de stad. 

De stad is rijk aan musea en historische gebouwen en gedenktekens. De stad heeft een eigen dierentuin, de Alpenzoo en hier vind je qua gastronomie en entertainment ook alle vormen en smaken die je in een kosmopolitisch geörienteerde stad mag verwachten. Het unieke van Innsbruck is echter dat je bijna letterlijk op een steenworp afstand in de pure natuur bent. De omringende bergen zorgen voor een setting waarin (berg-)wandelaarsmountainbikers en andere outdoorsporten ruimschoots aan hun trekken kunnen komen. 


De stad en haar omringende buurgemeenten maken het dus mogelijk om een zeer gevarieerd programma in te vullen.  Enerzijds genieten van prachtige wandelwegen en mountainbike-routes en anderzijds van een bezoek aan bezienswaardigheden als de Hofburg, Hofkirche en hetLandesmuseum Ferdinandeum bij voorbeeld.

En natuurlijk ‘shopping’. In Innsbruck is een unieke mix aanwezig van zowel (regionale) specialiteiten als ook internationale topmerken en –producten. En ook quagastronomie is een internationaal aanbod vertegenwoordigd.  Van de ‘uhrige’ Tiroolse keuken, via Italiaanse of oriëntaalse specialiteitenrestaurants tot en met fusion geörienteerde cuisine nouveau.

En wie deze ‘stadse drukte’ alleen op specifieke momenten in het programma opgenomen wil hebben zijn de buurgemeenten natuurlijk de ideale plek voor de overnachtingen. Slechts een paar minuten verwijderd van het stadscentrum -gratis openbaar vervoer via de Innsbruck Card- zit je al in bij voorbeeld Mutters of Natters en waan je je helemaal op het ‘platteland’.

NIEUW: 360 video

Tijdens onze opnames in Innsbruck hebben we met een speciale camera-set gewerkt om de kijker te laten mee beleven wat onze presentatoren op de verschillende locaties zien en meemaken.  Klik voor een eerste indruk op 1 van de links en dan…. Naar wens naar links, rechts, onder en boven navigeren.