Tracks&Trails in Lleida

Catalaanse avonturen

De Spaanse Pyreneen, 2 uur boven Barcelona, zorgen voor een hele karakteristieke coulisse voor de aflevering van deze week.

De start is al bijzonder. In een klooster, Monestir de les Avellanes, is een hotel gebouwd.  Hier kun je echt ‘onthaasten’ of even ‘op adem komen’ voor de aanstaande belevenis-trip. Een heuse canyon, de Mont Rebei Gorge, maakt met z’n spannende paden en spectaculaire vergezichten al direct diepe indruk.

Na een stevige wandeling proeven we de lokale keuken. De catalaanse touch zorgt voor een bijzondere smaak.  Inclusief een lokaal geproduceerde wijn. Van Nederlandse origine maar inmiddels volledig ‘ver-catalaansd’ laat Jeroen Nagtegaal ons zijn mooie producten proeven. En Jeroen is niet de enige die prachtige, smaakvolle wijnen produceert. In de regio nodigen meerdere collega’s van Jeroen graag uit voor een bezoek.Na de lunch vervolgen we de hike in het nacional parc Aiguestortes. Een geweldig gebied waar ongerepte, pure natuur te bewonderen en te beleven is. En dan is het tijd voor een ‘tussenstop’. De regio’s kent een groot aantal zeer fraaie hotels die ook over uitgebreide wellness-voorzieningen beschikken. Voor een indrukwekkend stuk historie bezoeken we Vall de Boi. Inmiddels behoort het gebied tot het UNESCO werelderfgoed. De vele kerken hier herbergen een interessante historie en ook prachtige fresco’s.

Ter afsluiting mag een avontuurlijke, wildwater raft niet ontbreken.  De rivier Noguera Pallaresa
 zorgt voor spannende afsluiting van een prachtige trip.