‘Tuupiesj Bai-e-risj’

Oberaudorf, oase van Gemütlichkeit

Zonsopkomst over de bergkammen met ochtendnevel in hat dal, groene weiden, dichte bossen, zuivere lucht en geen hectiek of stress: Oberaudorf biedt alles wat je verwacht van een natuurvriendelijke bestemming.

Wandelparadijs

Oberaudorf ligt tussen 2 grote bergmassieven, de Zahmen Kaiser en Wilden Kaiser. Samen met de rivier de Inn kenmerken zij het landschap. Zowel vlakke als heuvelachtige wandel- en fietspaden langs rivieren en meren maken, eventueel gecombineerd met berghutten, allerlei tochten mogelijk. Families komen aan hun trekken met korte, afwisselende wandelingen naar de ruïne van de Auerburg, over de Höhlenwanderweg naar het Grafenloch, langs de Auerbach, rondom de Luegsteinsee of door de Gießenbachkloof.

Hoogtepunten

Twee bruggen bieden fenomenaal zicht op de waterval van Tatzelwurm, die zich over twee rotstrappen onder luid geraas zo’n 95 meter in de diepte stort. Doorwandelend bereik je de indrukwekkende kasteel-ruïne van de Auerburg. De Brünnstein (1.634 m) is niet de hoogste berg uit de omgeving maar wel de bekendste. Goed gemarkeerde wandelwegen voeren je langs fraaie almen met vergezichten op de centrale Alpen naar het Brünnsteinhaus, waar een eenvoudige Klettersteig je tot op de top brengt. De ruim 1000 meter lange zomerrodelbaan van de Hocheck naar Oberaudorf en de Flying-Fox waar je met 80 km/uur over een traject van 700 meter over de bergwereld ‘vliegt’ maken het aanbod compleet.

Andere activiteiten

Zowel bij ‘Tatzelwurm’ (een katachtige met het achterlijf van een slang) als bij de Auerburg hoort een fraaie sage waarover je meer aan de weet komt in het museum van Oberaudorf. Duik hier in de geschiedenis, of maak bijvoorbeeld eens een afspraak met een lokale imker. Het belang van bijen is inmiddels breed bekend en imkers in Oberaudorf bieden de mogelijkheid om meer over deze insecten te leren. Geniet daarna van het traditionele Schweinshaxe-gerecht dat je alleen op bestelling kunt eten. En een verblijf in Oberaudorf is uiteindelijk niet compleet als het Standeskonzert ontbreekt. Want muziek is onlosmakelijk verbonden met Bayern.

Informatie: www.oberaudorf.de