KWBN, voor álle wandelaars!

Vanaf 1 januari 2015 is Nederland een nieuwe unieke wandelorganisatie rijker. De Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) is er voor álle wandelaars. Of u nu deelneemt aan wandeltochten, wandelroutes loopt, korte ommetjes maakt, met hulp van een wandeltrainer weer in beweging komt of met uw gezin het bos ingaat.. KWBN is er voor iedereen die wandelt!

Bij KWBN zijn tienduizenden wandelaars en honderden wandelorganisaties aangesloten, waaronder de Vierdaagse Nijmegen en de Vierdaagse Apeldoorn. Naast ‘de grote Vierdaagsen’ is KWBN ook bekend van de Avond4daagse. Ieder jaar brengen we op 600 locaties meer dan een half miljoen kinderen in beweging. De Vierdaagse Nijmegen, Vierdaagse Apeldoorn en de Avond4daagsen zijn onderdeel van het Landelijk Wandelprogramma dat bestaat uit ongeveer 1.000 wandelevenementen die worden georganiseerd onder de vlag van KWBN.

Altijd actueel

Op www.wandel.nl vindt de wandelaar alle informatie over wandelevenementen en het laatste wandelnieuws. Ook tref je op de site de Wandelagenda aan: hét overzicht met alle wandelevenementen van KWBN. Zoek met de functie Uitgebreid zoeken het wandelevenement uit dat bij jou past. Of download de app ‘Wandelen’ op je Android smartphone of iPhone en je hebt de Wandelagenda altijd bij de hand.

Wil je makkelijk én gratis op de hoogte blijven van wandelweetjes en aantrekkelijke wandelaanbiedingen?  Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief Landelijk Wandelprogramma.


KWBN deelt graag haar kennis over wandelen. Daarom brachten we het handboek Gezond Wandelen uit. Gezond wandelen geeft wandelaars inzicht in de gezondheidsaspecten van de wandelsport in de breedst mogelijke zin. Denk aan advies op het gebied van uitrusting, training en voeding, wat te doen bij hitte of kou en het voorkomen van blessures. Op onze website lees je meer over hét handboek over wandelen.

Het mooiste wandelnieuws voor leden

Als lid van KWBN blijf je op de hoogte van het laatste (en meest interessante) wandelnieuws. Voor slechts € 18,- per jaar ontvang je namelijk 5 x magazine wandel.nl. Het complete magazine voor wandelaars. Met inspiratie voor (ont)spannende evenementen, tips voor verrassende routes en paden, achtergrondinformatie over gezond zijn én gezond blijven. Kortom: alles voor de wandelaar van nu.

Wil je vooral genieten van wandelvoordeel?
Dan is de wandelvoordeelpas iets voor jou. Geniet voor € 15,- per jaar van korting op wandeltochten en ander interessant wandelvoordeel. Wil je niets missen? Kies dan voor het Alles-in-1 pakket. Op onze website lees je er alles over.

Ook dat is KWBN: kies zelf het lidmaatschap dat bij jou past!

Klik hier en word lid!

Wandelpaden

Naast de wandelevenementen is KWBN ook bekend van haar bijzondere wandelpaden. KWBN ontwikkelt thema-wandelpaden die een duidelijke link hebben met de Nederlandse geschiedenis en/of cultuur. Bekende KWBN wandelroutes zijn de Koninklijke Weg, het Westerborkpad en het Watersnoodpad. Het laatste pad werd in 2014 uitgeroepen tot wandelroute van het jaar! 

Opleiding, training en begeleiding

KWBN erkent het belang van goede opleiding, training en voorbereiding. Samen met Stichting DE 4DAAGSE bereiden we 1.500 debutanten voor op hun eerste Vierdaagse met het training- en voorbereidingsprogramma Via Vierdaagse. Ook is KWBN bekend van het beweegprogramma WandelFit. WandelFit.nl is hét platform voor wandelactiviteiten onder (professionele) begeleiding. Op www.wandelfit.nl vind je alle activiteiten op het gebied van begeleid wandelen in Nederland.

Volg ons
Wist je dat je KWBN ook kunt volgen op Twitter?


Bekijk hieronder de KWBN infomercial!