De Hoogmis van de wielersport;

Vlaanderen’s Mooiste

De Ronde van Vlaanderen is een ronde met veel hoogtepunten oftewel uitdagingen voor de renners. Natuurlijk ook voor al die enthousiastelingen die zich graag ‘virtueel’ met de profs willen meten. Het parkoers bevat echter naast de sportieve uitdagingen ook allerlei cultuur-historische hoogtepunten en gastronomische verwennerijen. Wij hebben de karakteristieken gecombineerd en Samantha doet haar Ronde met een eigen mix van hoogtepunten. 

Onze Ronde begint uiteraard ook in Brugge. Deze startplaats is niet alleen op de dag van de Ronde een bijzondere plek. Brugge kent zoveel moois dat een dag eigenlijk te kort is om de stad goed te leren kennen. Vanuit Brugge gaat de rit richting Kortrijk. Via Roeselaere. In het Wielermuseum is momenteel een heel bijzondere expositie te bezichtigen; Koers is Religie. Een tentoonstelling zoals alleen Vlaamse wielerfanaten deze kunnen samenstellen. Een must derhalve.


Na Kortrijk, de creatieve stad aan het water, gaat het richting richting Oudenaerde. De uiteindelijke finishplaats. Maar… met de kasseien in het verschiet is een uitstapje om meer te leren van de rijke Vlaamse (oa textiel-) geschiedenis op zn plaats.

En dan is het zover: de kasseien. Gelukkig beschikt Samantha over een fiets die qua karakteristieken optimaal is afgestemd op het wegdek. Na de eerste kasseien-stroken is een rustmoment in Ronse. De Crypte in de Sint-Hermes Kerk zorgt voor een moment van bezinning. Maar… de volgende sportieve uitdagingen laten niet lang op zich wachten. Dé Muur (van Geraardsbergen). Met het geheime wapeneen stuk makkelijker te bedwingen. En dan is het tijd voor die andere Vlaamse (of Belgische?) specialiteit: bier. Zowel in de brouwerij als in het wielercafé laat Samantha het zich goed smaken. In Oudenaerde en specifiek in het Centrum van de Ronde van Vlaanderen, sluit Samantha haar Ronde af.