De Wilder Kaiser. 

Sport & Unterhaltung


Der Wilder Kaiser is dit keer het centrum van onze activiteiten. Als onderdeel van het Kaiser Gebirge zorgt der Kaiser, met aan de voet de dorpen Ellmau, Going, Scheffau en Söll, voor een majestueus decor. In dit gebied is veel te beleven. O.a. de Kaiserkrone is een 5-daagse wandeling die de bezoekers helemaal rondom de Wilder Kaiser brengt. Met 8-16 kilometer per dag en in totaal 65 kilometer (5.000 hoogtemeters) zorgt de Kaiserkrone voor fantastische belevenissen en vergezichten.  Tussen 5-8 wandeluren per dag over ofwel de lichtere of moeilijkere paden brengen je steeds naar de volgende berghut voor de overnachting.  Een ideaal begin van een dagwandeling is het Frühstück am BergMet uitzicht op de alm genieten van de vroege morgen en de heerlijke, BIO-geproduceerde broodjes, beleg, etc.  BIO is hier duurzaamheid in alle facetten.
Wie spanning en avontuur in de dagbesteding wil moet zeker de nieuwe Klamml Klettersteig op de agenda zetten.  Met moeilijkheidsgraad D voor het bovenste stuk een echte uitdaging. Als je hier al aan toekomt want het eerste stuk heeft al moeilijkheidsgraad B/C en de spektakulaire oversteek over de 2-draads brug is ook niet voor een ieder weggelegd. 

Een andere optie is zeker de mountainbike. In dit gebied liggen prachtige trails die ofwel zelfstandig (met GPS trackers) ofwel met begeleiding gereden kunnen worden.  Indien gewenst zelfs inclusief techniektrainingen onderweg. Wie na het wandelen of mountainbiken het lichaam even lekker wil laten ontspannen is in Scheffau bijvoorbeeld een Kneipp Rundgang beschikbaar.

Ontspannen en ‘erhohlen’ in1 of meerdere van de in totaal 7 baden die onderdeel zijn van deze rondgang.  Of natuurlijk de Hintersteiner See. 1 van de grootste bergmeren van Tirol.  Een fantastische plek voor een natuurzuivere ‘cooling down’.

Wie echter niet alleen lichaam maar ook ‘geest’ lekker wil ontspannen kan ook heel goed in deze regio terecht. Wilder Kaiser en Ellmau staan ook garant voor Unterhaltung. Met verschillende activiteiten, zoals de wekelijkse Sommernacht en de trips naar sets waar de immens populaire TV-serie Der Bergdoktor wordt opgenomen. Of evenementen als de Musikherbst.

De Wilder Kaiser. Je kunt het net zo ‘wild’ maken als je zelf wilt.